Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Voordelen van een alarm in huis

Voordelen van een alarm in huis

Veel mensen denken dat een alarm in huis alleen maar nut heeft om inbrekers tegen te houden. Niets is echter minder waar! Er zijn nog veel meer voordelen aan een alarm in huis verbonden dan je op het eerste gezicht zou denken. In dit blogartikel lichten we deze voordelen toe.

 

Waarom een alarm in huis plaatsen?

Een alarm in huis is niet alleen een goede manier om inbrekers af te schrikken, het kan je ook helpen bij het beschermen van je huis tegen brand. Als er ergens in je huis een brand uitbreekt, zal het alarm automatisch afgaan. Dit alarm kan ervoor zorgen dat de brandweer sneller ter plaatse is en je huis dus minder schade oploopt.

 

Ook kan een alarm in huis helpen bij het voorkomen van wateroverlast. Sommige alarmen zijn namelijk uitgerust met een waterdetectiesensor. Wanneer deze sensor water detecteert, gaat het alarm automatisch af. Dit alarm kan ervoor zorgen dat je op tijd geïnformeerd wordt over de wateroverlast en zo snel mogelijk kan ingrijpen.

 

Een alarm in huis geeft je namelijk ook een:

- veiligheidsgevoel: je weet dat er iets is wat je huis beschermt;

- stukje gemoedsrust: zelfs als je niet thuis bent, weet je dat je alarm je huis bewaakt;

- extra bescherming: naast een fysieke afscherming van je huis, heb je ook een 'virtuele' afscherming die inbrekers kan afschrikken.

 

Wat gebeurt er als het alarm in huis af gaat?

Het alarm in huis gaat af wanneer er iets niet klopt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer:

- er een raam of deur open wordt gezet terwijl het alarm ingeschakeld is;

- er iemand probeert binnen te komen terwijl het alarm ingeschakeld is;

- er een brand wordt gedetecteerd;

- er wateroverlast wordt gedetecteerd.

 

Als het alarm afgaat, zal er een alarmgeluid horen. Dit alarmgeluid kan verschillend zijn, afhankelijk van het soort alarm dat je hebt. Sommige alarmen laten bijvoorbeeld een sirene horen, andere alarmen sturen een melding naar je telefoon.

Het alarmgeluid is bedoeld om iedereen in huis te alarmeren en/of de aandacht van de buurt te trekken. Wanneer het alarm geluid afgaat, moet je dus altijd kijken wat er aan de hand is. Het alarmgeluid kan namelijk ook afgaan wanneer er niks aan de hand is, bijvoorbeeld wanneer het alarm per ongeluk wordt ingeschakeld of wanneer er een fout in het alarm is.

 

Kortom, er zijn genoeg goede redenen om een alarm in huis te nemen! Heb je nog vragen over alarmsystemen of ben je op zoek naar een alarm dat bij jouw woning past? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Creatieve manieren om werknemers te betrappen op winkeldiefstal

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden