Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Voordelen van een alarmsysteem zonder wifi

Voordelen van een alarmsysteem zonder wifi

Het kopen van een alarmsysteem is vaak een lastige beslissing. Er zijn veel verschillende soorten alarmsystemen op de markt, en het is niet altijd duidelijk welk type het beste bij je past. In dit artikel lees je alles over alarmsystemen die geen wifi nodig hebben.

 

Waarom een alarmsysteem zonder wifi?

Alarmsystemen zonder wifi zijn ideaal voor mensen die niet willen dat hun alarm afhankelijk is van een internetverbinding. Veel wifi-systemen hebben namelijk een aantal nadelen. Ten eerste is er altijd het risico dat het wifi-signaal uitvalt, waardoor het alarm niet meer werkt. Ook is een wifi-verbinding vaak trager dan een normale telefoonlijn of mobiele dataverbinding, wat betekent dat de alarmopvolging minder snel kan plaatsvinden.

Alarmsystemen zonder wifi hebben dit soort problemen niet, omdat ze niet afhankelijk zijn van een internetverbinding. Ze werken vaak op batterijen, waardoor je geen last hebt van stroomuitval. Ook zijn ze meestal eenvoudiger te installeren dan wifi-systemen, omdat je geen extra apparatuur hoeft aan te sluiten.

 

Hoe werkt een alarmsysteem zonder wifi?

Alarmsystemen zonder wifi werken vaak op een GSM- of UMTS-verbinding. Dit betekent dat je alarm oproepen ontvangt via je mobiele telefoon. Het voordeel hiervan is dat je geen extra abonnement hoeft af te sluiten voor je alarm, en dat het alarm altijd werkt, ook als er geen wifi is.

 

Het nadeel hiervan is wel dat je een mobiele telefoon met bereik moet hebben om oproepen van het alarm te kunnen ontvangen. Als je dus vaak in gebieden met slecht bereik bent, is een alarmsysteem zonder wifi misschien niet de beste optie voor jou.

 

Voor- en nadelen van een alarmsysteem zonder wifi

De voor- en nadelen even op een rijtje gezet:

 

Voordelen

- Je hoeft geen extra abonnement af te sluiten.

- Het alarm werkt altijd, ook als er geen wifi is.

- Ze zijn eenvoudiger te installeren dan wifi-systemen.

 

Nadelen

- Je moet een mobiele telefoon met bereik hebben om oproepen van het alarm te kunnen ontvangen.

- Als je in gebieden met slecht bereik bent, is een alarmsysteem zonder wifi misschien niet de beste optie voor jou.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden