Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wanneer kun je een spanningsmeter gebruiken

Wanneer kun je een spanningsmeter gebruiken?

Je kunt een spanningsmeter gebruiken om de spanning van beveiligingscamera's te controleren. Deze meter meet het voltage in een circuit. Er zijn verschillende soorten meters, maar allemaal werken ze op basis van elektromagnetische inductie. Je kunt de spanning meten door middel van twee metalen contactpunten of door middel van een spoel en sensor.

 

Hoe werkt een spanningsmeter precies?

Wanneer je de twee contactpunten van een spanningsmeter aanbrengt op een stroomdraad, zal de meter de spanning meten tussen die twee punten. De spoel en sensor methode werkt iets anders. In plaats van contactpunten, heeft deze meter een spoel en sensor. De sensor zit in het midden van de spoel. Wanneer er stroom door de draad gaat, zal dit een magnetisch veld creëren. Dit veld zal vervolgens het magnetische veld van de sensor beïnvloeden. De verandering in het magnetische veld zal door de meter gemeten worden en uitgedrukt worden in volts.

 

Een digitale spanningsmeter gebruiken

Een digitale meter is eenvoudiger te gebruiken, maar een analoge meter geeft je meer controle over de meting. Als je de spanning wilt meten van een beveiligingscamera, moet je ervoor zorgen dat de camera uitgeschakeld is. Gebruik dan het positieve contactpunt om één van de draden aan te sluiten en het negatieve contactpunt voor het andere draad. Sluit vervolgens de meter aan op een power source en lees af wat de uitslag is. Als alles goed is, zou de uitslag ongeveer 12 volt moeten zijn.

 

Geen uitslag?

Als je een lagere of geen uitslag krijgt, is er iets mis met de camera of met de voeding ervan. In sommige gevallen kan het helpen om de meter te gebruiken om het voltage in een bepaald circuit te vinden. Dit kan handig zijn als je problemen ondervindt met het verlichtingseffect van een beveiligingscamera of wanneer je vermoedt dat er iets anders aan de hand is. Echter, als je geen ervaring hebt met het gebruik van een spanningsmeter, is het raadzaam om een ​​professional in te schakelen. Dit komt omdat je gemakkelijk iets kunt breken of verbranden als je de meter niet goed gebruikt. Een professional zal ook weten welke andere testen nodig zijn om erachter te komen wat er aan de hand is met de beveiligingscamera.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Wat betekent een VGA aansluiting?
Volgend artikel Kun je een camera statief gebruiken voor een beveiligingscamera?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden