Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wanneer sluit je een beveiligingscamera aan op een ethernet kabel

Wanneer sluit je een beveiligingscamera aan op een ethernet kabel?

Als je een beveiligingscamera wilt aansluiten op je netwerk, dan is het belangrijk dat je de juiste kabel gebruikt. Er zijn verschillende soorten ethernetkabels, maar welke moet je nu precies gebruiken? In dit artikel vertellen we alles over de ethernetkabel en wanneer je die het beste kunt gebruiken.

 

Wat is een ethernet kabel?

Een ethernet kabel is een kabel die je gebruikt om je computer of laptop aan te sluiten op het internet. De kabel bestaat uit twee draden: een geel en een wit draad. Deze draden zijn verbonden met elkaar door middel van een connector. De ethernetkabel wordt ook wel CAT-kabel genoemd.

De meeste beveiligingscamera's beschikken over een ingebouwde ethernet poort waarmee je de camera direct aan je netwerk kunt aansluiten. In sommige gevallen is het echter ook mogelijk om de camera aan te sluiten op een router of switch. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld geen directe toegang tot het internet hebt.

 

Aansluiten op een router of switch

Als je ervoor kiest om de beveiligingscamera aan te sluiten op een router of switch, dan is het belangrijk dat je een cross-over ethernetkabel gebruikt. Een cross-over ethernetkabel is eigenlijk niets meer dan een gewone ethernetkabel, maar dan met de twee draden omgedraaid. Dit type kabel wordt veel gebruikt in netwerken waarbij er geen centrale router of switch aanwezig is.

 

De juiste kabel gebruiken

Kortom, als je een beveiligingscamera wilt aansluiten op je netwerk, dan is het belangrijk dat je de juiste kabel gebruikt. In sommige gevallen kan het handig zijn om een cross-over ethernetkabel te gebruiken. Dit type kabel wordt veel gebruikt in netwerken waarbij er geen centrale router of switch aanwezig is.

 

We hopen dat je dankzij dit artikel wat meer inzicht hebt gekregen in de verschillende soorten ethernet kabels en wanneer je die kunt gebruiken. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden