Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wanneer werden beveiligingscamera's uitgevonden

Wanneer werden beveiligingscamera's uitgevonden?

Misschien vraag je je wel eens af wanneer beveiligingscamera's precies zijn uitgevonden. Veel mensen denken dat de camera's pas recent zijn ontwikkeld, maar niets is minder waar! De eerste beveiligingscamera werd al in 1884 ontwikkeld. We zullen in dit artikel kort uitleggen hoe deze camera functioneerde en wat de voordelen ervan waren.

 

Eerste beveiligingscamera

De eerste beveiligingscamera was bedoeld om inbraken in winkels te voorkomen. De camera werd ontwikkeld door George Eastman, de oprichter van Kodak. De camera maakte gebruik van een draaiende spiegel om het beeld op een fotoplatina vast te leggen. Dit systeem werkte redelijk goed, maar had wel één nadeel: het duurde ongeveer vijf minuten voordat de camera klaar was om weer een foto te maken. Dit betekende dat het niet mogelijk was om bewegende objecten vast te leggen.

 

Grote ontwikkeling

Toch was dit een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van beveiligingscamera's. De camera maakte het voor winkeliers mogelijk om inbrekers op heterdaad te betrappen en deze aan de authorities over te kunnen dragen. Dit soort camera's wordt nog steeds gebruikt in winkels, hoewel ze inmiddels flink zijn verbeterd. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld mogelijk om bewegende objecten vast te leggen, dankzij de ontwikkeling van snellere camera's. Ook zijn er allerlei nieuwe functies toegevoegd, zoals bewegingssensoren en nachtzicht.

 

Belangrijk hulpmiddel

Dus als je je afvraagt wanneer beveiligingscamera's uitgevonden zijn: dat was al in 1884! De camera's zijn inmiddels flink verbeterd, maar het basic-principe is nog steeds hetzelfde. Beveiligingscamera's zijn een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen criminaliteit en zullen dat waarschijnlijk ook altijd blijven.

 

Voordelen beveiligingscamera's

Er zitten verschillende voordelen aan beveiligingscamera's . Ten eerste helpen ze om inbraken te voorkomen. Inbrekers weten namelijk dat ze op heterdaad kunnen worden betrapt als er beveiligingscamera's aanwezig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat inbrekers afschrikken en ervoor kiezen om ergens anders in te breken. Ook is het mogelijk om dankzij de beelden van beveiligingscamera's criminelen op te sporen en te veroordelen. Bovendien kunnen beveiligingscamera's ook helpen bij het oplossen van andere soorten criminaliteit, zoals vandalisme en diefstal.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden