Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat is beter NVR of DVR Wat is het verschil

Wat is beter NVR of DVR? Wat is het verschil?

NVR of DVR, wat is beter? Er wordt veel over gesproken, maar wat is nu echt het verschil? In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op de vraag wat nou eigenlijk het verschil is tussen NVR en DVR. Daarnaast geven we ook onze mening over welke van de twee beter is.

 

Wat betekent NVR en DVR?

NVR staat voor Network Video Recorder en DVR staat voor Digital Video Recorder. Het grootste verschil tussen de twee is dat een NVR opgenomen beelden via een netwerk opslaat, terwijl een DVR beelden via een analoge of digitale verbinding opslaat.

 

Voordelen van een NVR

Een ander belangrijk verschil is dat NVR's meestal geleverd worden met ingebouwde harde schijven, waardoor je niet per se een aparte harde schijf nodig hebt om je opgenomen beelden op te slaan. DVR's hebben hier meestal geen ingebouwde harde schijven, waardoor je wel een aparte harde schijf nodig hebt.

Nog een verschil tussen de twee is dat NVR's over het algemeen makkelijker te installeren zijn dan DVR's. Dit komt omdat je bij een NVR niet per se speciale software hoeft te installeren om de recorder aan de praat te krijgen. Bij een DVR is dit vaak wel het geval.

 

Zelf uitproberen wat het beste bij jou past

Uiteindelijk moet je zelf bepalen welke van de twee systemen het beste bij jou past. Wij persoonlijk vinden dat NVR's een betere keuze zijn, omdat ze makkelijker te installeren zijn en je geen aparte harde schijf nodig hebt. Maar uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welk systeem het beste bij jouw situatie past.

 

Welke beveiligingscamera's kun je aansluiten op een recorder?

Er zijn twee soorten beveiligingscamera's die je kunt aansluiten op een recorder: analoge camera's en IP-camera's. Analoge camera's zijn de oudere generatie camera's en worden aangesloten met coaxiale kabels. IP-camera's zijn de nieuwere generatie camera's en worden aangesloten met Ethernetkabels.

 

We hopen dat dit artikel je wat inzicht heeft gegeven in het verschil tussen NVR en DVR. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden