Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat is beter RG59 kabel of CAT5 met video baluns

Wat is beter RG59 kabel of CAT5 met video baluns?

Wil je CCTV beveiliging aansluiten op je netwerk? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor RG59 kabel of CAT5 met video baluns. Maar wat is nu eigenlijk het beste? In deze blog post bespreken we de voor- en nadelen van beide opties, zodat je gemakkelijk kunt beslissen welke oplossing het beste bij jou past!

 

Wat is een RG59 kabel?

RG59 kabel is een standaard coaxiale kabel die veel wordt gebruikt in CCTV-systemen. De kabel is relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. Echter, RG59 kabel heeft een beperkte bandbreedte, waardoor het niet geschikt is voor hoge resolutie beelden. Ook kan de kabel interfereren met andere elektronische apparaten in de buurt.

 

Wat is een CAT5 kabel?

CAT5 met video baluns zijn speciale adapters die je CAT5 UTP-kabels (Unshielded Twisted Pair) kunt gebruiken om analoge video signalen te verzenden. CAT5 met video baluns zijn relatief duurder dan RG59-kabels, maar ze bieden een betere beeldkwaliteit en hebben geen last van interferentie. Ook zijn ze makkelijker te installeren in complexe netwerken.

 

Hoe werken video baluns?

Video baluns zijn adapters die ervoor zorgen dat een CAT-kabel geschikt is voor het transport van analoge video signalen. Deze adapters worden aan beide uiteinden van de kabel geplaatst, waardoor er een soort 'omkeerbare' verbinding ontstaat. Op deze manier kan de kabel worden gebruikt voor het verzenden van video signalen, terwijl de CAT-kabel zelf niet hoeft te worden aangepast.

 

Als je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit, dan is CAT5 met video baluns de beste optie. Als je echter beperkt bent door budget of eenvoudige installatie, dan is RG59 kabel een goede keuze. Weet je nog niet precies wat je nodig hebt? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden