Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Wat is domotica en hoe werkt het

Wat is domotica en hoe werkt het?

In dit blog artikel gaan we dieper in op domotica. Wat is het en hoe werkt het? We leggen uit waarom domotica zo populair is en geven een aantal voorbeelden van toepassingen.

 

Wat is domotica?

Domotica is een verzamelnaam voor technologie die ervoor zorgt dat je huis meer kan doen. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord ‘domus’, wat huis betekent. Domotica wordt ook wel intelligente woning technologie genoemd en omvat alles van automatisering tot veiligheid en entertainment.

 

De mogelijkheden met domotica zijn bijna onbeperkt, maar we noemen toch even de meest populaire toepassingen:

 

- Automatisering van verlichting, rolluiken en gordijnen

- Thermostaten die automatisch aanpassen aan je aanwezigheid of de temperatuur buiten

- Camerasystemen die je waarschuwen wanneer er iemand binnenkomt

- Intelligente sleutelsystemen die toegang geven tot je huis alleen voor mensen die jij kent

- Alarmsystemen die contact maken met de politie wanneer er iemand probeert in te breken

- Domotica kan ook worden gebruikt om apparaten zoals tv’s, computers en stereosystemen te bedienen.

 

Domotica binnen bedrijven

De toepassingen van domotica zijn niet alleen beperkt tot huizen, ook in bedrijven wordt domotica steeds vaker toegepast. Zo kan er bijvoorbeeld een automatisch verlichtingssysteem worden geïnstalleerd dat aan gaat wanneer iemand het pand betreedt en weer uitgaat wanneer er niemand meer is. Dit soort systemen zorgt ervoor dat er nooit meer licht aan hoeft te staan dan strikt nodig is, wat natuurlijk goed is voor het milieu én je portemonnee.

Bedrijven die voorzieningen hebben zoals een parkeergarage of een fitnessruimte kunnen ook gebruik maken van domotica. Zo kan er bijvoorbeeld een app worden geïnstalleerd waarmee je de deuren van de parkeergarage automatisch kunt openen en sluiten. Ook in fitnessruimtes wordt steeds vaker gebruik gemaakt van apps om apparaten te bedienen. Zo hoeft er niet meer iemand fysiek aanwezig te zijn om toezicht te houden en kunnen mensen gewoon hun eigen workout doen wanneer het hen uitkomt.

 

Conclusie

Domotica wordt steeds populairder en de mogelijkheden zijn nog lang niet uitgeput. Het is dus zeker de moeite waard om er eens over na te denken of domotica iets voor jou is! Heb je nog vragen over domotica of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden