Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat is een actieve HDMI splitter

Wat is een actieve HDMI splitter?

Een HDMI splitter is een apparaatje dat je kan gebruiken om één signaal naar meerdere schermen te sturen. Er zijn twee soorten HDMI splitters: actieve en passieve. In dit blogartikel leggen we het verschil tussen beide uit, en vertellen we wat de voor- en nadelen van elk type zijn.

 

Verschil tussen actieve en passieve HDMI splitters

Actieve HDMI splitters zijn een stuk krachtiger dan passieve splitters. Dit komt doordat ze een ingebouwde versterker hebben, waardoor het signaal dat naar de schermen gestuurd wordt, sterker is. Dit maakt actieve HDMI splitters perfect voor gebruik in ruimtes met veel obstakels, zoals muren of lange afstanden tussen de splitter en de schermen. Passieve HDMI splitters daarentegen hebben geen ingebouwde versterker, waardoor ze minder krachtig zijn. Dit maakt ze beter geschikt voor kleinere ruimtes met weinig obstakels.

 

Hoe werkt een actieve en een passieve HDMI splitter?

Een ander verschil tussen actieve en passieve HDMI splitters is de manier waarop ze werken. Actieve splitters versterken het signaal voordat het naar de schermen gestuurd wordt, wat betekent dat er minder kans is op interferentie of verlies van beeld- en geluidskwaliteit. Passieve splitters daarentegen splitsen het signal naar de schermen, waardoor er meer kans is op interferentie of verlies van beeld- en geluidskwaliteit.

 

Vergelijk je opties

Als je twijfelt welke HDMI splitter je moet kiezen, hangt het er maar net vanaf wat voor soort ruimte je hebt, hoeveel schermen je wilt aansluiten en of je bereid bent om wat extra geld uit te geven voor een actieve splitter. In sommige gevallen is een passieve splitter voldoende, maar in andere gevallen kan een actieve splitter beter zijn. Het beste is om eerst je opties te vergelijken voordat je tot een aankoop overgaat.

 

Zorg voor de juiste aansluitingen

Wanneer je kiest voor een actieve HDMI splitter, zorg er dan wel voor dat je de juiste aansluitingen hebt. Sommige actieve splitters werken alleen met bepaalde types aansluitingen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden