Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat is een dome camera

Wat is een dome camera?

Wat is een dome camera? Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Een dome camera is een beveiligingscamera die in de meeste gevallen wordt toegepast bij buitengebruik. Deze camera heeft als voordeel dat hij vandaal bestendig is en dus minder kans op beschadiging heeft dan andere soorten beveiligingscamera's. Daarnaast kan deze camera 360 graden rondom draaien, wat hem ideaal maakt voor toepassing in verschillende situaties.

 

Op welke plekken kun je een dome camera plaatsen?

Een dome camera is bij uitstek geschikt voor plaatsing op locaties waar veel mensen komen. Denk aan openbare plekken zoals een winkelcentrum of een stationsplein, maar ook in en rondom je huis is een dome camera een goede optie. Deze beveiligingscamera zorgt ervoor dat je altijd en overal in de gaten kunt houden wat er gebeurt.

 

Het ontwerp van een dome camera

Een dome camera heeft een bolvormig ontwerp. Dit komt doordat deze camera in de meeste gevallen wordt toegepast buiten, waar hij tegen weersinvloeden moet beschermen. Het ontwerp van deze camera is dus erg stevig en hij kan gemakkelijk worden gemonteerd op verschillende soorten locaties.

 

Welke verschillende type dome camera's zijn er?

Andere type dome camera's zijn onder andere de mini dome. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om goed na te gaan wat je precies nodig hebt voordat je een dome camera koopt.

 

Welke functies zitten er op een dome camera?

Op een dome camera zitten meestal de volgende functies:

- Bewegingsdetectie: dit zorgt ervoor dat de camera alleen beeld opneemt wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit is handig om te voorkomen dat de camera continu aan staat en je dus veel dataverbruik krijgt.

- Nachtzicht: met nacht vision zien de beelden er ook in het donker goed uit, waardoor je altijd een duidelijk beeld van wat er gebeurt hebt.

- PTZ: dit staat voor 'pan, tilt en zoom' en betekent dat je de camera kunt bedienen om hem te draaien en in te zoomen op wat je wilt zien.

- SD kaart slot: met een SD kaart kun je de beelden die worden opgenomen opslaan, zodat je deze later nog kunt bekijken.

- Audio: sommige dome camera's hebben ook een audio functie, wat betekent dat je geluid vanaf de plaats waar de camera staat op kunt nemen.

 

Als je goed weet wat je wilt, is het eenvoudig om een dome camera te kopen. Er zijn veel verschillende types en merken verkrijgbaar, dus er is altijd wel een camera die aan je wensen voldoet. Neem daarom de tijd om te kijken wat er allemaal mogelijk is en maak zo een weloverwogen keuze.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden