Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat is een intercom?

Wat is een intercom?

Een intercom is een communicatiemiddel waarmee twee of meer personen een gesprek kunnen voeren oftewel met elkaar kunnen communiceren op afstand. Een intercom systeem is het meest bekend in appartementen complexen maar een video deurbel is ook onderdeel van intercom. Een video deurbel word steeds populairder.

Intercomverbindingen kunnen de vorm aannemen van walkietalkies, telefoons en mobiele telefoons via een telefoonlijn of datalijn. Intercoms worden voornamelijk gebruikt om binnen een gebouw te communiceren. U kunt bijvoorbeeld een intercomsysteem in uw huis hebben om te controleren wat er in de kamer van uw kind gebeurt of om te communiceren met uw echtgenoot/echtgenote of een ander familielid in een ander deel van het huis.

Intercoms zijn er in verschillende stijlen. Sommige zijn zeer eenvoudig te gebruiken, terwijl andere zeer ingewikkeld kunnen zijn. Er zijn audio-intercoms, video-intercoms, integreerbare intercoms en intercoms voor meerdere huurders.

In dit artikel leggen we uit wat intercom precies is en welke verschillende soorten er zijn.

 

Audio intercoms

Ook spraakintercoms genoemd, hebben een hoofdeenheid en andere kleinere eenheden in verschillende delen van een gebouw. Waardoor communicatie mogelijk is tussen het hoofdgedeelte van het gebouw (zoals een woonkamer of een keuken) en kleinere delen van het gebouw (zoals slaapkamers of toiletten).  Sommige audio-intercoms spelen muziek af via het systeem. Als u een baby in huis heeft, kunnen audio intercoms worden gebruikt als babyfoon. Zo kunt u horen wanneer de baby huilt of als de baby vast slaapt.

 

Video-intercoms

Video-intercoms hebben dezelfde mogelijkheden als hun tegenhangers met alleen stem/audio, maar naast spraak- of audiocommunicatie kunt u via een klein videoscherm zien welke activiteiten er in verschillende delen van het gebouw plaatsvinden. Video intercoms zijn erg handig om te weten wie er aan de deur staat voordat u open doet. Met sommige geavanceerde video-intercomsystemen kunt u uw voordeur vanaf een andere locatie ontgrendelen.

 

Zakelijke intercoms

Intercoms bieden een aantal toepassingen voor bedrijven door hen in staat te stellen met meerdere werknemers tegelijkertijd te communiceren. Zo kan bijvoorbeeld een groot kantoor of magazijn vol met werknemers gelijktijdig worden bereikt door het gebruik van een intercom door een enkele werknemer. Warenhuizen en supermarkten gebruiken intercoms om te communiceren met zowel werknemers als klanten. Deze winkels zijn in staat om klanten op de hoogte te houden van de verkoop, sluitingstijden, of enig ander onderwerp. Ook hier is het mogelijk om aan de voordeur van het bedrijfspand een video intercom te plaatsen. Dan kun je zien wie er aan de deur staat en kan de receptioniste de voordeur bedien om de persoon binnen te laten.

 

Intercomsystemen

Intercoms bestaan uit verschillende onderdelen, en worden daarom ook wel intercomsystemen genoemd. Deze onderdelen omvatten master- of basisstations, deurstations, busstations, beltpacks, handsets, headsets en voedingen. Intercomsystemen zijn er in verschillende soorten, waaronder tweedraads omroepintercoms, vierdraads omroepintercoms, draadloze intercoms en telefoonintercoms.

Wil je meer weten over intercom of wil je een intercom systeem laten installeren? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Security Thuis - Altijd VeiligVorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden