Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat is een p2p IP camera

Wat is een p2p IP camera?

Een p2p IP camera is een soort IP camera die je zelf kunt instellen zonder tussenkomst van een computer of netwerk. Je verbindt de p2p IP camera rechtstreeks met het internet, waardoor je hem overal ter wereld kunt bekijken. In dit artikel lees je alles over p2p IP camera's!

 

Wat betekent p2p?

P2p betekent peer to peer. De betekenis van deze Engelse term is 'gelijke naar gelijke'. Peer-to-peer wordt meestal gebruikt voor een netwerk van PC's die op internet zijn aangesloten. Tussen de PC's in dit netwerk kunnen bestanden worden uitgewisseld. Pc's in een peer-to-peer netwerk zijn niet afhankelijk van een centrale server.

Een peer-to-peer IP camera is dus een soort IP camera die je zelf kunt instellen, zonder tussenkomst van een computer of netwerk. Je verbindt de p2p IP camera rechtstreeks met het internet, waardoor je hem overal ter wereld kunt bekijken.

 

Waarom zou je voor een p2p IP camera kiezen?

Een peer-to-peer IP camera heeft veel voordelen. Zo is de p2p camera eenvoudig te installeren en te gebruiken. Daarnaast zijn p2p IP camera's goedkoper dan andere soorten IP camera's omdat je geen extra hardware of software hoeft aan te schaffen.

P2p IP camera's zijn ook veiliger dan andere soorten IP cameras, omdat ze rechtstreeks verbonden zijn met het internet. Dit betekent dat er geen externe apparaten tussen de camera en het internet staan, waardoor er geen kans is op hacking.

De p2p IP camera's zijn daarnaast ook energiezuinig en hebben een lange levensduur. Dit komt doordat ze minder hardware bevatten dan andere soorten IP camera's.

 

Kortom, p2p IP camera's zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een veilige, betrouwbare en betaalbare IP camera!

 

Op welke manier sluit je een p2p IP camera aan?

P2p IP camera's worden aangesloten op het internet via een Ethernet-kabel of een WiFi-verbinding. De meeste p2p IP camera's beschikken over beide opties, zodat je de camera kunt aansluiten op het internet op de manier die voor jou het gemakkelijkst is.

Als je kiest voor een p2p IP camera met WiFi, hoef je geen extra hardware aan te schaffen. Je sluit de camera gewoon aan op het internet via je bestaande WiFi-verbinding.

Als je kiest voor een p2p IP camera met Ethernet, heb je wel een extra router of switch nodig. Dit is echter meestal niet nodig, omdat de meeste mensen al een router of switch in huis hebben.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden