Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat is een PoE Switch

Wat is een PoE Switch?

Wat is een PoE switch? Eigenlijk is het heel simpel. Een PoE switch is een netwerkapparaat dat energie levert aan apparaten die PoE ondersteunen. Denk hierbij aan IP-camera's, VoIP-telefoons of access points. In dit artikel leggen we je uit wat een PoE switch precies doet en hoe je er één installeert.

 

De werking van een PoE switch

Een PoE switch maakt gebruik van Power over Ethernet, ofwel PoE. Dit is een technologie waarbij energie wordt geleverd via dezelfde kabel als het netwerkdata-signaal. De meeste PoE switches ondersteunen 802.11af of at, wat betekent dat ze geschikt zijn voor de meeste apparaten die PoE nodig hebben.

PoE switches worden vaak geïnstalleerd in bedrijven en organisaties met een groot aantal PoE-apparaten. Dit komt omdat het installeren van een PoE switch veel eenvoudiger is dan het aansluiten van alle apparaten op een aparte voeding. Bovendien bespaart dit veel ruimte, omdat er geen losse voedingen meer nodig zijn.

 

De installatie van een PoE switch

Het installeren van een PoE switch is relatief eenvoudig. In de meeste gevallen sluit je de switch gewoon aan op het netwerk en op het stopcontact. Daarna kun je de PoE-apparaten aansluiten op de switch. Sommige switches hebben een speciale PoE-uitgang, maar de meeste hebben gewone Ethernetpoorten die PoE ondersteunen.


Bekijk hier alle PoE switches

 

Hoeveel poorten heb je nodig?

Als je een PoE switch wilt aanschaffen, is het belangrijk om te weten welke apparaten je wilt gaan aansluiten. Dit bepaalt namelijk hoeveel poorten je nodig hebt en welke specificaties de switch moet hebben. Bij het kiezen van een PoE switch is het ook belangrijk om te letten op de maximale output. Dit bepaalt hoeveel stroom de switch kan leveren aan de PoE-apparaten.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om een PoE injector te gebruiken. Dit is een apparaat dat tussen de switch en het PoE-apparaat wordt geplaatst. Deze apparaten zijn handig als je bijvoorbeeld één of twee PoE-apparaten wilt aansluiten op een normale Ethernet switch.

Als je nog vragen hebt over PoE switches of hoe je er één installeert, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces. 

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden