Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat is een PTZ camera

Wat is een PTZ camera?

Een PTZ camera is een camera die je op afstand kunt bedienen. Je kunt hem draaien en zwenken, zodat je altijd het juiste shot hebt. Deze type camera wordt veel gebruikt in beveiligingssystemen, maar kan ook worden ingezet voor andere doeleinden. In deze blog post vertellen we wat een PTZ camera is en wat hij allemaal kan!

 

Hoe werkt een PTZ camera?

Een PTZ camera is een camera die je op afstand kunt bedienen. Je kunt hem draaien, zwenken en zoomen, zodat je altijd het juiste shot hebt. Deze type camera wordt veel gebruikt in beveiligingssystemen en om grote oppervlaktes te beveiligen.

 

Hoe bestuur je een PTZ camera?

Een PTZ camera wordt bediend met behulp van een joystick of knoppen op het scherm. Je kunt hem draaien, zoomen en kantelen, zodat je altijd het juiste shot hebt. Sommige camera's hebben ook een ingebouwde zoeker, zodat je het beeld direct kunt bekijken.

 

Een PTZ camera kan op verschillende manieren worden ingezet

Een PTZ camera kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Zo is hij bijvoorbeeld perfect voor beveiligingsdoeleinden. Ook is de camera geschikt voor live streaming en video opname. Daarnaast kan een PTZ camera ook worden ingezet voor conferenties en evenementen.

 

Bekijk hier al onze PTZ camera's

 

Heeft een PTZ camera nachtzicht?

Een PTZ camera kan in principe wel in het donker worden gebruikt, maar vaak is het beeld dan wat minder scherp. Sommige camera's beschikken over infrarood nachtzicht, waardoor je ook in het donker goed kunt zien wat er gebeurt. Deze nachtzicht modus werkt met infrarood licht, waardoor het beeld scherp blijft en je geen last hebt van storende lichten. Dit verschilt per camera, in de omschrijving staat altijd of de desbetreffende camera wel of geen nachtzicht heeft.

Wat zijn de voordelen van een PTZ camera?

Een PTZ camera biedt veel voordelen ten opzichte van andere types camera's. Hij is namelijk erg gebruiksvriendelijk en je kunt hem op afstand bedienen. Daarnaast is de camera hoogwaardig en heeft een goede beeldkwaliteit. Ook is de camera robuust en kan hij tegen wat stootjes.

 

Waar kun je een PTZ camera allemaal voor gebruiken?

Hieronder een overzicht van waar je de PTZ camera allemaal voor kunt gebruiken

- Bij beveiliging: een PTZ camera kan worden gebruikt om beveiligingscamera's op afstand te bedienen. Je kunt ermee zorgen dat alle belangrijke punten in de gaten worden gehouden, wat het beveiligingssysteem een stuk effectiever maakt.

- Bij opnames: een PTZ camera is ook uitstekend geschikt voor het maken van opnames. Je kunt hem draaien, kantelen en zoomen, wat zorgt voor prachtige opnames.

- Bij live streaming: een PTZ camera is ook perfect om mee te streamen. Je kunt hem zo instellen tot je de juiste kijkhoek hebt, wat ervoor zorgt dat je kijkers een goed beeld van wat er gebeurt krijgen.

- Bij conferenties: een PTZ camera kan ook worden gebruikt bij conferenties. Je kunt hem draaien en zoomen tot je de juiste shot hebt, wat zorgt voor een professionele uitstraling.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden