Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
wat is een slimme stekker

Wat is een slimme stekker?

Een slimme stekker, ook wel intelligente of wifi-stekker genoemd, is een elektrische stekker die je bediening en controle over het elektriciteitsverbruik van alle apparaten in je huishouden geeft. Door ieder apparaat afzonderlijk aan te sluiten op de slimme meter kun je namelijk live zien wat er verbruikt wordt én per apparaat de energiekosten in de gaten houden. Maar dat is niet alles: met een slimme stekker én een app op je telefoon of tablet kun je iedere afzonderlijke stekker aan- én uitzetten, ongeacht waar je bent. Zo gaat er dus nooit meer energie verloren door apparaten die aanstaan maar waar je niet gebruik van maakt.

 

Hoe werkt een slimme stekker?

Een slimme stekker is eigenlijk niets meer dan een ‘gewone’ stekker die je in het stopcontact steekt, met daaraan een klein apparaatje dat verbonden is met het internet. In de meeste gevallen werkt een slimme stekker via wifi, maar er zijn ook modellen die je aansluit op je modem met een ethernetkabel.

 

Wat zijn de voordelen?

Nu we weten wat een slimme stekker is én hoe je ze gebruikt, is het natuurlijk ook interessant om te kijken naar de voordelen ervan. Wat zijn nu precies de voordelen van een slimme stekker?

- Je kunt ze overal mee naartoe nemen, want ze zijn klein en licht.

- Je installeert ze heel eenvoudig: je hoeft er alleen maar een app voor te downloaden en de instructies op te volgen.

- Ze zijn veilig

- Je kunt ermee stoppen wanneer je maar wilt, want je bent niet vastgebonden aan een contract.

- Ze zijn goedkoop: een slimme stekker kost ongeveer tussen de 25 en 60 euro.

- Je bespaart energie én geld: doordat je ieder apparaat apart kunt aan- én uitzetten, gaat er nooit meer energie verloren. Bovendien kun je zo ook gemakkelijk zien welke apparaten het meeste energie verbruiken én hoeveel je iedere maand kwijt bent aan het elektriciteitsverbruik.

 

Kortom: een slimme stekker is een handig, veilig én goedkoop apparaatje dat iedereen in huis zou moeten hebben. Dus als je nog geen slimme stekker in huis hebt, is het tijd om er eentje te kopen!

 

Kan ik meerdere apparaten aansluiten op een slimme stekker?

Ja, dat kan! De meeste slimme stekkers hebben twee uitgangen, zodat je ieder apparaat afzonderlijk kunt aansluiten. Sommige modellen hebben zelfs nog meer uitgangen.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

 

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden