Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Wat mag je filmen met een beveiligingscamera?

Wat mag je filmen met een beveiligingscamera?

Het plaatsen van een beveiligingscamera zie je steeds meer en dat is ook goed. Zo heb je bijvoorbeeld een inbraak op beeld staan en is dit bewijsmateriaal. Het is wel belangrijk dat je zo min mogelijk inbreuk maakt op de privacy van andere mensen. We leggen in deze blog uit waar je rekening mee moet houden en wat je allemaal mag filmen met een beveiligingscamera. 

 

Film je eigen bezittingen

Met een beveiligingscamera is de regel dat je alleen je eigen bezittingen mag filmen. Dus niet de auto en of de voordeur van de buren. Het is ook niet de bedoeling dat je de openbare weg filmt. Kortom je moet zoveel mogelijk rekening houden met de privacy van anderen.

 

Wat als wel de voordeur van de buren op beeld komt?

Wanneer je camera's hebt geplaatst en er toch een deel van het huis van de buren op komt, moet je dit even met jouw buren bespreken. Vinden ze dit niet oke, dan ben je genoodzaakt om de camera anders te plaatsen en als dat niet gaat, dan moet je de camera op een andere locatie te plaatsen.


Eigen verantwoordelijkheid

Het is je eigenverantwoordelijkheid om de camera's op een juiste manier te plaatsen. Maak je gebruik van onze installatieservice, bespreek dit dan met de installateur. Controleer vervolgens zelf of de camera's goed gericht staan op jouw eigendommen.

 

 

Zijn er uitzonderingen?

Het is soms moeilijk om de camera's op een juiste manier te plaatsen. Is het echt niet mogelijk op een andere manier en komt er toch een klein stukje van de openbare weg op beeld? Dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat je de privacy van voorbijgangers zo min mogelijk schendt. Je kan ook mensen hiervan op de hoogte brengen door bijvoorbeeld een bordje in de tuin te plaatsen zodat voorbijgangers dit kunnen lezen. Je moet dan ook aantonen dat dit is omdat je de veiligheid van jezelf wilt waarborgen, je mag dus niet ''zomaar'' een camera plaatsen richting de openbare weg en een bordje hierover plaatsen.

 

Wie let hierop?

Wanneer je de openbare weg of buren filmt geldt de AVG (Algemene Vordering Gegevensbescherming). Dat betekend dat je rekening moet houden met de privacy wetgeving en ben je strafbaar wanneer je dit niet doet. De AP (Autoriteit Persoonsgegevens) Is de enige instantie die sancties mag uitgeven. De Politie of de gemeente kan alleen het gesprek aan gaan maar mag geen sancties opleggen of eisen om te stoppen met het opnemen van beelden.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces. 

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

 

Security Thuis - Altijd Veilig

 

Vorig artikel Op wat voor manieren krijgen beveiligingscamera's stroom?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden