Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Wat zijn huisdiervriendelijke bewegingsmelders en hoe werken ze

Wat zijn huisdiervriendelijke bewegingsmelders en hoe werken ze?

Als je een huisdier hebt, wil je natuurlijk dat hij of zij ook veilig is in je huis. Daarom is het belangrijk om bewegingsmelders te installeren die ervoor kunnen zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. Maar welke bewegingsmelders zijn geschikt voor huisdieren? En hoe werken ze? In dit artikel vertellen we alles over huisdiervriendelijke bewegingsmelders!

 

Hoe werkt een bewegingsmelder?

Bewegingsmelders zijn sensoren die bewegingen in een bepaald gebied kunnen detecteren. Ze worden vaak gebruikt in alarm- en veiligheidssystemen, maar kunnen ook handig zijn om te voorkomen dat je huisdier iets aanricht in huis. Bewegingsmelders werken door middel van infraroodstraling. Wanneer er iets beweegt in het bereik van de sensor, verandert de manier waarop de infrarood straling weerkaatst. De sensor kan deze veranderingen detecteren en geeft dan een signaal af.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten bewegingsmelders, maar niet allemaal zijn even geschikt voor huisdieren. Als je een bewegingsmelder wilt kopen die geschikt is voor je huisdier, moet je erop letten dat het apparaat huisdiervriendelijke instellingen heeft. Sommige bewegingsmelders kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld om alleen te reageren op bewegingen van grote objecten. Dit is handig omdat het dan niet af gaat als je huisdier in de buurt komt, maar wel als er iemand binnenkomt. Andere bewegingsmelders kunnen worden ingesteld om minder gevoelig te zijn voor bewegingen, zodat ze niet afgaan wanneer er een klein dier in de buurt is.

 

Zorg voor een goede installatie

Als je een huisdiervriendelijke bewegingsmelder installeert, moet je ervoor zorgen dat het apparaat op de juiste manier is ingesteld. Als je dit niet doet, kan het zijn dat de bewegingsmelder niet goed werkt en je alarm snel af gaat terwijl dit niet nodig is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je huis overspoeld wordt met onnodige alarmen! Zorg er dus altijd voor dat je de bewegingsmelder goed installeert en de juiste instellingen gebruikt. Neem daarom altijd even de tijd om de instructies te lezen voordat je een bewegingsmelder koopt of installeert. Zo weet je zeker dat het apparaat goed werkt en dat je huisdier veilig is!

 

We hopen dat je na het lezen van dit artikel meer weet over huisdiervriendelijke bewegingsmelders. Als je nog vragen hebt, of als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een geschikte bewegingsmelder, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Wat is een PIR detector?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden