Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Webcam als beveiligingscamera gebruiken

Webcam als beveiligingscamera gebruiken

Als je overweegt om een webcam te gebruiken als beveiligingscamera, dan is het belangrijk om alle voor- en nadelen goed onder de loep te nemen. Er zijn namelijk verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je graag wat meer informatie over beide opties, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

 

Waarom een webcam als beveiligingscamera gebruiken?

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van een webcam als beveiligingscamera. Ten eerste is de prijs vaak laag, waardoor dit een goedkope optie is. Daarnaast zijn webcams eenvoudig in gebruik en je hebt geen aparte software nodig om ze te bedienen. Ook kun je ze gemakkelijk verplaatsen, waardoor je meerdere cameraposities kunt instellen.

 

Webcam full hd met usb voor pc interne microfoon

Webcam full hd met usb voor pc interne microfoon - Security Thuis

Specificaties

  • Webcam voor pc en laptop
  • Full hd 1080p resolutie
  • 90 graden kijkhoek
  • Interne microfoon
  • Usb 2.0 plug en play

 

Nadelen van webcambeveiliging

Er zijn ook een aantal nadelen aan webcambeveiliging. Ten eerste is de resolutie vaak minder dan bij een beveiligingscamera. Daarnaast kan het beeld in slecht licht of bij weinig licht vaak minder scherp zijn. Ook is de kans groter dat webcambeveiliging gehackt kan worden dan beveiligingscamera’s.

 

Waar kun je een webcam plaatsen?

Webcams kunnen op verschillende plaatsen worden geplaatst. Je kunt ze bijvoorbeeld aan de muur bevestigen, maar je kunt ze ook op een tafel of bureau zetten. Het is belangrijk om te kijken waar de webcam het beste zicht heeft op de ruimte die je wilt beveiligen.

 

Beveiligingscamera’s

Als je kiest voor beveiligingscamera’s, dan heb je een aantal verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor analoge of digitale beveiligingscamera’s. Daarnaast zijn er camera’s met of zonder infraroodlicht en camera’s die overdag of ’s nachts kunnen worden gebruikt.

 

Voordelen van beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s hebben meerdere voordelen ten opzichte van webcambeveiliging. Ten eerste hebben ze een hogere resolutie, waardoor het beeld scherper is. Daarnaast zijn beveiligingscamera’s vaak beter bestand tegen slecht licht en ’s nachts. Ook is de kans kleiner dat ze gehackt worden.

 

Conclusie

Als je overweegt om beveiligingscamera’s te gebruiken, dan zijn deze een betere optie dan webcambeveiliging. Ze hebben een hogere resolutie en zijn beter bestand tegen slecht licht. Daarnaast is de kans kleiner dat ze gehackt worden. Heb je toch nog vragen over webcambeveiliging of beveiligingscamera’s? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden