Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Welke kabel heb ik nodig voor een IP camera?

Welke kabel heb ik nodig voor een IP camera?

Wil je een ip camera aansluiten op je netwerk? Dan heb je een ip camera kabel nodig. Maar welke kabel is dat precies? In dit artikel leggen we uit welke kabel je nodig hebt voor je ip camera.

 

Welke kabel heb ik nodig?

Een ip camera kabel is een Ethernet-kabel. Dit is dezelfde kabel die je gebruikt om je computer of laptop aan te sluiten op het internet. Deze kabel wordt ook wel CAT-kabel genoemd. De meeste ip camera's zijn aan te sluiten met een CAT-kabel vanaf de camera naar je router of modem.

 

Bekijk hier alle IP camera's

 

Wat is een CAT kabel

Een CAT-kabel is een kabel die gebruikt wordt om een computer of ander apparaat aan te sluiten op het internet. Er zijn verschillende soorten CAT-kabels, maar de twee meest voorkomende zijn de CAT-kabels vanaf de camera naar je router of modem. CAT-kabels zijn er in twee verschillende soorten: CAT-kabel vanaf de camera naar je router of modem en een andere is een CAT-kabel die gebruikt wordt voor het aansluiten van een ip-camera op een computer of laptop. De CAT-kabel die je nodig hebt, hangt af van de versie van de ip-camera die je hebt. Als je ip-camera een oudere versie is, dan is een CAT-kabel vanaf de camera naar je router of modem voldoende. Echter, als je ip-camera een nieuwere versie heeft, dan is een CAT-kabel die gebruikt wordt voor het aansluiten van een ip-camera op een computer of laptop aan te bevelen. Dit komt omdat de nieuwere versies van ip-camera's hogere snelheden ondersteunen en dus een snellere internetverbinding nodig hebben.

 

Bekijk hier alle kabels

 

IP camera zonder CAT kabel

Als je ip camera draadloos is, heb je geen ip camera kabel nodig. In plaats daarvan gebruik je een WiFi-verbinding. Sommige ip cameras hebben ook een simkaart en kunnen verbinding maken met het internet via de mobiele telefoonnetwerken.

Als je ip camera niet draadloos is, maar wel een simkaart heeft, dan kan je ip camera ook verbinding maken met het internet via de mobiele telefoonnetwerken. Dit is een handige optie als je ip camera op een plek staat waar geen WiFi-verbinding beschikbaar is.

 

Zorg dat de kabel lang genoeg is voor jouw situatie

Als je ip camera niet draadloos is en geen simkaart heeft, dan is de ip camera kabel de enige optie om je ip camera aan te sluiten op het internet. Zorg ervoor dat je ip camera kabel lang genoeg is, zodat je ip camera op een plek komt waar je een goede internetverbinding hebt. De ip camera kabel kan ook gebruikt worden om je ip camera aan te sluiten op een monitor of tv. Dit is handig als je ip camera in een donkere ruimte staat, zodat je de beelden goed kunt zien.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces. 

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden